Investera i ekonomisk hälsa och hållbarhet!

I oroliga tider är det lätt att prioritera bort sådant som inte är akut, som att planera sitt företagande och ekonomi. Men oavsett samhällsekonomiskt läge, gäller det att som företagare ha ett öga på det dagsaktuella samtidigt som man har ett på det långsiktiga.

Här har vi samlat tips på bra information om sådant som kan bidra till en hälsosam ekonomi på lång sikt:

Inspiration, nyheter och omvärldsbevakning

Ekonomi på riktigt. En podcast av Charlie Söderberg och Mathias Andersson, tidigare programledare på Lyxfällan. Extra puff för avsnittet 324 med greenfluencern Annika Sundin.

”Vi pratar om att äta mindre kött, det inspirerande med att köpa second hand och hur både små och stora val kan göra en betydande skillnad för en hållbar framtid.”

EFN – Ekonomikanalen. En blandning av företagande, samhällsekonomi och privatekonomi. Podcasts, artiklar och TV-inslag. Allt samlat på efn.se. Extra puff för programserien ”Kom i form ekonomiskt!”

Verksamt.se. Under rubriken ”Fundera” finns all tänkbar information du behöver inför en företagsstart och för dig som redan driver företag. Extra puff för webbinariet ” Verksamt.se LIVE: Sjukförsäkring och pension”.

Digitala ekonomitjänster har mycket matnyttigt på sina webbplatser

Vismaspcs.se

Här finns artiklar, videoklipp och tips inom allt från deklaration, bokföring och bolagsformer. Extra puff för artikeln ”Sälja fakturor? Allt du behöver veta om fakturaköp”.

”Beroende på vilken lösning som finansbolaget erbjuder dig så kan du antingen minska din administration eller öka den. Fakturaköp på det gamla sättet leder ofta till merjobb – du måste skicka fakturan manuellt till finansbolaget, ta ställning till erbjudanden på andra ställen och sköta bokföringen på egen hand.”

Wint.se

Under rubriken Wint academy finns en samling inspelade webbinarier, guider och artiklar där tips och tricks finns samlade för dig som vill starta eller redan driver företag. Extra puff för nedladdningsbara guiden ”21 sätt att minska kostnaderna i bolaget”.

”Säg upp eller förhandla ner vare sig det gäller telefonabonnemanget, prenumerationer på mjukvara eller städservicen finns alltid utrymme för förhandling. Kanske kan ni sänka kostnaderna med några kronor? Eller kan ni till och med säga upp något?”

Bookio.se

Här finns en samling blogginlägg med lättöverskådliga tips för företagare, flera av dem med avstamp i rådande läge med lågkonjunktur och ökat behov av att säkra ekonomin. Extra puff för inlägget ”Lågkonjunktur – tips till dig som är egenföretagare”.

”Är dina produkter eller tjänster något de kommer fortsätta köpa även när de drar ner på sina utgifter? Kommer de gå till en konkurrent som har billigare priser? Om det är svårt att spekulera fram ett bra svar är det allra bästa att direkt fråga dem, då får du svart på vitt hur de känner och varför de känner som de gör.”

Fler tips för att vässa ditt företagande

Text Ulrika Hoffer Foto Istock