Caroline Seger – nystartad och fullbokad

Caroline Seger hade länge skissat på en verksamhet som rymde det mesta inom hälsa och välbefinnande. Men under åren som undersköterska på förlossningen kände hon att hon ville fördjupa sig i det som en kvinna kan tänkas behöva både under graviditet och efter förlossning.

– Jag läste till massageterapeut 2013, en holistisk utbildning med mycket personlig utveckling. Där började det födas fram, att jag ville ha en behandlingsklinik eller kursgård. Så har jag lagt till och dragit ifrån under åren, men nu var det rätt och med rätt människor, berättar Caroline Seger.

Efter att ha vidareutbildat sig inom gravidmassage, tog hon steget och startade en egen verksamhet. Företaget smygstartade redan 2017, men hon satsade helhjärtat i september förra året. Och trots de utmanande tiderna, går företaget över förväntan.

– Faktum är att jag redan expanderar, det har gått så bra! Vi kompletterar varandra så bra och får förfrågningar från andra håll i landet redan!

Under samma tak finns även en kurator och samtalsterapeut, två barnmorskor som håller kurser i profylax och att föda utan rädsla samt en yogalärare som har gravidyoga och ashtangayoga.

– Barnmorskorna har varit i gång lite längre, men alla vi andra är under uppstart och vi tänkte ta det långsamt. Men alla är redan fullbokade!

Trots att hon själv är fullbokad två månader framåt, vill hon inte släppa sitt arbete som undersköterska på sjukhuset.

– Jag har en så stor passion att jobba inom akut- och förlossningssjukvården och det har hänt att jag har fått vara med när mina klienter är på förlossningen.

Hon har hög efterfrågan på gravidmassage, healingmassage och smärtlindrande massage för par som en del i förberedelserna inför förlossning.

– Det är ett fint sätt att få med partnern i förlossningsarbetet.

Styrkan sitter i samarbetet

Samtidigt som hon driver företaget utbildar hon sig till soulcoach och spånar på workshops och föreläsningar, som ännu befinner sig på idéstadiet. Att samarbeta med andra ser hon bara fördelar med.

– Vi är flera som ger massage, men det är bara en fördel. Det är mycket de andra kan som jag kanske inte kan. Det är det som är fördelen med helhetskonceptet, att om någon behöver något jag inte kan, så kan jag skicka vidare. Det kan exempelvis vara om någon har ett trauma eller sorg att bearbeta, stress som kräver samtal eller yoga för att landa. Jag ser faktiskt inga nackdelar, kanske att man vill ha det på olika sätt i lokalen. Men nej, det är inget sådant. Men vi kan nog behöva en större lokal på sikt.

Bland klienterna finns inte bara gravida eller nyblivna mammor. Hon är ansluten till alla friskvårdsportaler som ger uppdrag från såväl kommun och landsting som företag. Marknadsföringen sker, utöver portalerna, främst via sociala medier och Bokadirekt.

– I och med att jag är så pass ny har jag fått väldigt mycket kunder genom Boka direkt och portalerna. Visst, de tar sin andel, men det gjorde också att jag kunde höja priserna.

Själva företagandet gillar hon vissa delar av, som vision och utveckling. Administration lär hon sig allt eftersom och ekonomi tar hon hjälp av en redovisningskonsult med.

– Känslan jag har efter en dag på jobbet är tacksamhet. Verkligen. Jag träffar så många fina och är så glad att de kommer till mig.

Fakta

Namn: Caroline Seger
Gör: Driver HagaQliniken, jobbar som massageterapeut med inriktning gravidmassage.
Antal år i yrket: 7
Verksam i: Karlstad

Text Ulrika Hoffer Foto Privat