Vintersallad med grönkål, apelsin och granatäpple

Här kommer ett tips på en god, mättande och ljummen sallad att göra under denna kyliga tid. Vintriga smaker av grönkål, apelsin och granatäpple som gör sig så bra ihop med getost, valnötter och rotfrukter.

Mängderna kan du höfta lite med beroende på hur många ni är men vinägretten är tänkt till 4-6 portioner. Gillar du extra crunch kan du hoppa över steget med grönkålen och bara äta den som den är.

Ingredienser

Salladen:

Brysselkål
Rödbeta
Sötpotatis
Quinoa
Getost
Valnötter
Grönkål
Granatäpple

Apelsinvinägrett: 

1 apelsin (juice + zest)
1 dl olivolja
1,5 dl äppelcidervinäger
2 tsk dijonsenap
1 tsk flingsalt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
  • Koka quinoa enligt förpackningen.
  • Dela brysselkålen på hälften och skär sötpotatis och rödbetor i mindre bitar. Ugnsrosta i ca 20-25 minuter.
  • Blanda ihop allt till vinägretten.
  • Plocka ur kärnorna från granatäpplet.
  • Koka upp vatten i en vattenkokare/kastrull. Lägg grönkålen i ett durkslag och häll det kokande vattnet över för att direkt skölja med kallt vatten. Krama ur kålen så att så mycket vätska som möjligt försvinner.
  • Lägg upp grönkål, ugnsrostade rotfrukter och quinoa på tallrik. Fortsätt med att fördela getost, valnötter och granatäpple för att slutligen ringla apelsinvinägretten över alltihop.

Ät gärna direkt medan den är ljummen.


Hälsningar från

Madelene

Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram

Text Madelene Lööw Foto Madelene Lööw