Tacobåtar med kyckling – enkelt för sommarlata dagar

Gott, snabbt och enkelt vill man gärna ha under lediga dagar. Kycklingfyllda tacobåtar är en bra rätt när man vill göra matlagningen lätt.

Färdiga tacobåtar är så snabbt och smidigt att använda och perfekt när du inte hinner eller orkar göra pajdeg. De går bra att frysa, ta med på pickninck, som mellanmål, lunch eller middag. Jag skriver inte ut antal portioner då alla vi äter olika mycket, men kan berätta att fyllningen räckte till 8 stycken stora båtar och 6 mini.

Gör så här:

Stek 900 g kyckling med vitlök, lök och kryddor (efter tycke och smak, – t ex chili, salt, rökt paprika).
Tillsätt 150 gram färskost – typ philadelphia (jag tar med vitlökssmak) Blanda runt så osten smälter.
Tillsätt grönsaker som majs, paprika efter tycke och smak.
Blanda 3 dl Milda mat 4 % och 4 ägg.
Ställ de mjuka tacobåtarna tätt ihop – lägg i kycklingröran och häll ägg/Milda-röran över.
Toppa med ost.
In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter (till äggstanningen har stelnat).

Servera med sallad.

Det bästa med receptet med tacobåtar är att du kan ha många olika fyllningar. Ta precis vad du har och gillar. Det kan till exempel vara veg-, quorn, sojaprodukter, ost/skinka eller färs.

Sen fyller du ut med favoritgrönsaker.

Finns inga begränsningar!

Hälsningar

Katarina på OptiWellness

Text Katarina Krüger Foto Katarina Krüger/OptiWellness