Paj med libabröd, ost och skinka
Pajer är så tacksamma att laga, speciellt denna som går snabbt att göra, då du använder bröd som skal. Passa på att göra flera pajer samtidigt så har du till matlådor senare i veckan.
Du kan lägga i vad du vill som fyllning, ta det du tycker om eller som finns när du har kylskåpsrensning. I äggstanningen kan du även blanda i smaksatta crème fraiche eller mjukost.
Libapaj med ost och skinka
Receptet räcker till en pajform
Ingredienser
1 libabröd
150 g rökt skinka/ kalkon
Salladslök/purjolök
Ca 100 g riven ost
Små körsbärstomater
3 dl mjölk 3%
3 ägg
Salt & peppar
Toppa med det du gillar. Till exempel tomater och oliver.
Gör såhär:
Smörj formen
Lägg brödet i en pajform, obs! brödet behöver täcka kanterna så inte äggstanningen rinner ner under brödet.
Fördela skinka, ost, salladslök och tomater i pajen.
Vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar och häll det över ost/skinkblandningen.
Ställ in pajen i 175°C i ugnen i ca 40-45 min.
Servera med valfri grönsallad. Ta med pajen på picnic, eller servera som en rätt på sommarbuffén.
Njut och ha en härlig sommar!
Katarina på Optiwellness
Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram