Lax med mos av broccoli och blomkål

Rekommendationerna är tydliga. Vi behöver få i oss mer av fet fisk och grönsaker/rotfrukter. Just därför tänker jag dela med mig av ett enkelt recept, där du få i dig både fisk och en rejäl mängd grönsaker.

Alltså en härlig mix av omega 3, proteiner, kolhydrater, fiber och massa vitaminer & antioxidanter som vitamin B, C, D, E, selen, kalcium, magnesium – allt på en och samma tallrik.

Gott, mättande och bra för en hälsosam livsstil. Du kan variera receptet hur du vill – välj fisk du gillar (gärna fet fisk). Moset – styr själv mängden potatis/blomkål/ broccoli. Ta mer eller mindre av det du själv vill.

Själv gjorde jag tex mos på bara blomkål och broccoli, dock behöver man lite potatis (om du vill) för själva stärkelsen, så du får ihop själva moset.

Antal portioner är enbart en riktlinje, ingen rekommendation. Antal portioner avgör du, beroende på hur mycket energi just du behöver.

Varsågod!

Lax med blomkåls- och broccolimos

ca 4 portioner
200 gram potatis
2 broccolistänger
600 gram blomkål
600 gram lax
lite av spadet från grönsakerna
1-2 dl matlagningsgrädde
salt, peppar
citron

Gör så här:

  • Skala och koka potatis/blomkål/broccoli.
  • Spara lite av spadet när dessa har kokt färdigt.
  • Mosa och vispa till fluffig mos, tillsätt lite av spadet, grädden, salt & peppar
  • Stek lax i smör
  • Servera fisken med mos, citron och ev en grönsallad.

Gör större mängd direkt, så har du matlådor till dagen efter.

Njut!

Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram.

Katarina på Optiwellness

Text Katarina Krüger Foto Katarina Krüger/Optiwellness

Relaterade artiklar

Senaste artiklarna