Välfyllda surdegssmörgåsar

Macka deluxe! Älskar mackor. Gör du också det?
Tänker slåss för mackor då jag tycker att dessa har en oförkänt dåligt rykte som ”onyttiga”.

Jag anser att vi borde ta bort stämplar som ”nyttigt ” och ”onyttigt” när det handlar om mat. I stället borde vi reflektera över HUR OFTA vi äter vissa livsmedel och i VILKA mängder. Varje smörgås har sin funktion.  Rostebröd med ost och marmelad har sin, och min lunchmacka har sin. I min inspiration vill jag lägga fokus på mättnad, näring och njutning.

Tips är att göra mackan med matig fyllning, vilket gör att din portion blir mindre, då du kommer känna av mättnaden snabbare. Fyll även tallriken med härlig grönsallad så blir det top notch.

Surbrödssmörgåsar

Min smörgås innehåller:
Surdegsbröd
Avokado
Salt/chili
Salladslök
Grillost (går även med mozarella)
Grillad kyckling (färdiggrillad och skivad)

Gör så här:
Skär 2 tunnare skivor av bröd
Mosa 1 avokado med salt och chili
Bred på smörgåsen
Lägg på skivor av kyckling och ost
Lägg på den andra skivan av bröd.
Grilla på grillen, smörgåsgrillen eller stekpannan till mackan blir genomvarm.
Dela i två delar och njut med god grönsallad.

Perfekt som lunch och som utflyktsmat.

Mitt tips: Mer mackor åt folket!

Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram

Hälsningar
Katarina på Optiwellness

Text Katarina Krüger Foto Katarina Krüger/Optiwellness

Relaterade artiklar