Snabb kycklinggryta med grönsaker och ris

Visst är det härligt med maträtter som är näringsrika, lättlagade och gärna går att göra storkok av så det räcker till matlådor eller med fördel går att frysa in? Detta är ett supersmarrigt recept på en krämig gryta fullproppad med olika grönsaker, kyckling och ris.

Att allt tillagas i en och samma gryta gör att det blir mindre disk och ger mer tid till att njuta av maten. Detta är helt klart en ny vardagshjälte. Snabbt går det också, klart på en halvtimma!

Receptet räcker till ca 8 portioner.

Ingredienser:

800 g kycklinglårfilé
½ purjolök
1 gul lök
3 msk tomatpuré
900 g wokmix
400 ml kokosmjölk
400 ml kokosgrädde extra krämig
5 dl havreris (okokt)
2 msk kycklingfond
6 dl vatten
2 tsk salt

Gör så här:

  • Dela kycklinglårfiléerna till munsbitar.
  • Hacka lök och skiva purjolök fint och stek den i en större gryta med rapsolja tills den mjuknar lite.
  • Addera tomatpurén, rör runt och stek i en minut.
  • Tillsätt resterande ingredienser, rör runt och lägg på lock för att koka upp. Låt sedan koka ca 13-15 minuter med locket lite på glänt. Rör runt då och då för att undvika att riset bränner fast. Det är viktigt att det kokar hela tiden så kycklingen blir genomkokt i tid med riset.
  • Grytan är klar när kycklingen är genomkokt och riset har kokat färdigt.
  • Servera gärna med lite färsk basilika eller koriander.


Hälsningar från

Madelene

Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram

Text Madelene Lööw Foto Madelene Lööw