Lyxig och krämig kyckling med julmust i såsen

Julmust + kyckling = sant! Har du testat? Så här i juletider är det perfekt att blanda dessa två godsaker i ett. Tips! på sommaren kan du göra detsamma fast med coca-cola/pepsimax, och till påsk med påskmust.

Jag väljer att använda light-varianten av julmust, för att inte ha onödigt socker i maten – och dricker hellre något gott till, eller äter en efterrätt. Du väljer vad just du vill. Finns inget rätt eller fel. Se på helheten i din vardag.  Hos mig finns inga förbud och pekpinnar – bara medvetna val och koll, när man vill och behöver.

Kyckling i krämig sås med julmust

(4-6 portioner)

Ingredienser 

  • 900 g -1000 g kycklingbröstfiléer
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 msk smör
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 dl julmust
  • 10 enbär ( kan uteslutas)
  • 2 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk malen ingefära
  •  2 dl matlagningsgrädde (milda mat 4 %)
  • 1  msk kinesisk kinesisk soja
  • 2-3 msk vetemjöl
  • potatis/ ris
  • brysselkål, broccoli
  • lingon

Gör så här:

Putsa och dela kycklingfiléerna på längden, salta och peppra.
Bryn kycklingen i smör.
Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädde, julmust, buljongtärning, ingefära, soja och mjöl i en stekpanna.
Koka upp blandningen under omrörning och låt allt sjuda i några min.
Lägg ner den brynta kycklingen, några enbär och låt sjuda tills kycklingen är genomstekt, ca 15 min.

Servera med kokt potatis eller ris . Ta gärna även grönsaker som brysselkål eller broccoli. Garnera med lingon.

Hoppas du gillar min inspiration.
Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram

Katarina på Optiwellness

Text Katarina Krüger Foto Katarina Krüger/Optiwellness