Ljummen vintersallad
Anpassa maträtterna efter säsong. Som till exempel att göra den svala sommarsalladen till en värmande ljummen sallad vintertid.
Recept för en stor sallad för ca 4 personer.
Ingredienser:
4 portioner quinoa(kokt)
500 g kycklingbröstfilé(stekt)
300 g ugnsbakad butternutpumpa (täckt med rapsolja, någon droppe honung, skivad vitlök, salt och lite chiliflakes innan den går in i ugn)
1 st vinteräppleen
1 näve valnötter
ca 200 g grönkål
ca 200 g svartkål
1 liten rödlök
½ dl tranbär
ca 200 g getost
Dressing:
½ dl äppelcidervinäger
½ dl olivolja
1 msk honung
2 tsk dijonsenap
1 tsk flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Förbered pumpan genom att skala och dela i munsbitar och preppa enligt ovan och rosta i ugnen ca 15-20 minuter tills den fått fin färg.
- Koka quinoan enligt förpackningen.
- Gör dressingen i botten av en stor skål.
- Lägg i grovt hackad grönkål och svartkål tillsammans med tunt skivad rödlök.
- Stek kycklingen så den får fin yta och blir genomstekt.
- Placera salladsblandningen på stort fat eller tallrikar.
- Lägg på strimlad kyckling, rostad pumpa, kokt quinoa, skivad äpple, grovt hackade valnötter, tranbär och smulad getost.
- Vill du lyxa till det extra kan du skiva getosten och steka den gyllene i stekpanna, ringa över lite extra honung precis innan servering.
Hälsningar från
Madelene
Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram