Inspirationsdagen 2023 har hållbarhet i fokus

Nu ser vi fram emot årets Inspirationsdag den 22 april som äger rum på Scandic Continental i Stockholm. Temat för dagen är  ”Hållbart företagande i tuffa tider”. Dagen innehåller spännande föreläsningar, information från förbundet och årsmöte. Det blir också utställning med Kroppsterapeuternas sponsorer och samarbetspartners.

Hållbar affärsutveckling – insikter och inspiration med Erik Huss

Erik Huss arbetar med hållbarhet

Erik Huss är vår huvudföreläsare på Inspirationsdagen. Han är vetenskapsjournalist och forskarutbildad geograf med inriktning mot glaciologi och klimatutveckling. Han kommer under två timmar guida oss  med fokus på planetens status och snabba förändring, och hur detta påverkar oss.
Vi som arbetar inom hälsa har mycket kunskap kring personlig hållbarhet, men hur kan vi använda vår kunskap för att hjälpa individer och företag att nå deras hållbarhetsmål? Och hur ska vi som småföretagare inom hälsa förhålla oss till de krav som ställs på oss gällande klimatmål? Läs intervju med Erik

Käkleden, fasta och hållbart företagande

Tone Lyche föreläser om käkleden, Ted Gemzell om hållbart företagande och Sofia Martinsson om fasta.

På eftermiddagen erbjuder vi tre valfria föreläsningar.

1. Inspiration om käkleden – kanske kroppens viktigaste led? – Tone Lyche 

Du är välkommen på en resa mellan käken och höften tillsammans med Tone Lyche som är utbildad medicinsk massageterapeut, kinesiolog och HKT-kinesiolog.
Vad har dessa leder gemensamt?  Hur påverkar käken höften? Kroppen hänger ihop och du kommer få en inblick i hur Tone använder sig av den kunskapen som massageterapeut och kinesiolog. Biter dina kunder ihop, gnisslar tänder, och har ont i höften?  Du kommer kanske få svaret på varför under denna timme.

2. Hållbart företagande – Föreläsning av Ted Gemzell. Därefter paneldebatt.

Hållbart företagande för småföretagare är ämnet för Ted Gemzells föreläsning. Paneldebatt följer på föreläsningen.

3. Fasta – Föreläsning – Sofia Martinsson 

Sofia Martinsson som är fasteterapeut, hälso & livsstilsterapeut samt coach på Holistic Health Academy kommer föreläsa om vattenfasta och dess fantastiska egenskaper. Detta enkla verktyg är tillgängligt för de flesta och kan ge kroppen en omstart för att bygga upp sig själv på nytt. Genom matpaus aktiveras nämligen kroppens inre självläkningssystem, autofagi.

Anmälan

Anmälan och program finns på hemsidan under Om oss/Inspirationsdagen 2023

 

TimeCenter är vår huvudsponsor under Inspirationsdagen

Text Kroppsterapeuterna Foto Anders Klapp (Erik Huss)