Carina Wenngren – auktoriserad medlem i förbundet

Ett stort grattis till Carina Wenngren, massageterapeut i Östervåla som har fått förbundets högsta kvalitetsstämpel, auktoriserad. 

Hallå där, Carina Wenngren, du är en av Kroppsterapeuternas medlemmar som blivit auktoriserad. Berätta om din väg dit!

– Vägen dit har pågått sedan 2002, då jag var färdig med utbildning till hälsopedagog och massageterapeut. Därefter har jag förkovrat mig allt eftersom. 2012 blev jag färdig näringsterapeut och nu är jag snart färdig fasteterapeut. Det finns ju egentligen hur mycket som helst man kan lära sig inom hälsa och jag tycker att det är viktigt att man utvecklar sig.

Vad jobbar du med?

– Massage främst, på egna praktiken. Tidigare var jag ute på företag också, men inte längre. Jag har också ett bra samarbete med PRO, där jag har haft föreläsningar och friskvårdskurser. Nu har jag seniorgympa och sittgympa.

Hur är det att driva företag inom friskvårdsbranschen i Östervåla?

– Det tar lite tid att jobba in sig på en mindre ort. Det behövs tålamod och uthållighet. Själv jobbade jag tidigare som förskolelärare och var även mycket aktiv inom föreningslivet så jag var ganska igenkänd. Men det är som att många vill avvakta lite och höra vad andra tycker. Men när man väl är etablerad, så går det bra.

Jobbar du heltid med friskvård?

– I början jobbade jag halvtid som tjänsteman inom kommunen med hälsoprojekt inom skolan och halvtid med företaget. Successivt fasade jag ut lärarjobbet och nu jobbar jag fyra dagar på min praktik. En dag i veckan är jag med och driver en blomsteraffär tillsammans med min dotter i Uppsala. Det är bra att inte jobba med massage alla veckans dagar, det sliter.

 

Kriterier för att bli auktoriserad och få Kroppsterapeuternas sigill 3.

  1. Varit yrkesverksam i minst tre år i sin profession.
  2. Inneha certifikat Kompetensutvecklad sigill nummer 2.
  3. Inneha utökade kunskaper inom sin profession eller närliggande område, i 60hp eller motsvarande inom tex basmedicin, idrottsmedicin, traditionell kinesisk medicin,  ayurveda, näringsmedicin, samtalsterapi.
  4. Ha gott renommé och hålla god kvalité i arbetet. Det styrks genom skriftligt rekommendationsbrev av två välrenommerade kollegor eller andra yrkesverksamma samarbetspartners i sitt yrke med namn, mail och telefonnummer.
  5. Följer Kroppsterapeuternas etiska regler.

Uppfyller du kriterierna? Då kan du ansöka om att bli auktoriserad.

Läs mer om förbundets olika certifieringar

Text Ulrika Hoffer Foto Privat