Färgstark sallad med grönkål och din favoritost

Julen närmar sig och med den en hel del maffiga måltider. Därför vill jag tipsa om en härlig, fräsch sallad som kontrast till all tung och kraftig mat. Det blir en julig och matig sallad med färsk grönkål, ost, granatäpple, apelsin och massa annat gott. En sallad som är både god och vacker! Underbart att ha som huvudrätt eller som sidorätt.  En vitaminbomb deluxe får du på köpet!

Grönkål är fullproppad med:

  • Antioxidanter ( ämne som hjälper din kropp att skydda dina celler )
  • Vitamin C
  • Vitamin A
  • Mineraler: kalcium, magnesium, kalium

Av granatäpplen så får du:

  • Rikliga mängder av antioxidanter
  • C-vitaminer
  • Mineraler – kalcium järn och kalium

Ät, njut och låt alla vitaminer och mineraler spridas i din kropp. Tänk på att alla mina recept är inspiration. Är det något du inte gillar – ta bort eller ersätt med det du tycker om.

Sallad med grönkål, granatäpple och ost

Tillagningstid: 15 min
Ca 6 portioner

Ingredienser

  • 300-400 g färsk grönkål
  • 2 äpplen (tunt skivade)
  • 2  granatäpplen, kärnorna (går att köpa frysta)
  • 2 apelsiner (tunt skivade)
  • 200 g chèvre (använder jag), fetaost eller ädelost – välj det du gillar
  • 1 dl nötter (jag har pinjenötter) annars kan du till exempel ta valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • honung

Gör så här:

Ansa bort grova stjälkar från grönkålen.
Krama grönkålen i en stor skål med olja och lite salt (så den blir lite mjukare)
Dela äpple, apelsin, och ta loss kärnorna i granatäpplena
Skär osten i mindre bitar
Mixa eller dela nötterna
Strö över alla övriga ingredienser. Ta mer eller mindre av allt – beroende på vad just du gillar
Ringla över honung och toppa med flingsalt

Njut!

Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram

Katarina på Optiwellness

Text Katarina Krüger Foto Katarina Krüger/Optiwellness