Cheesecake med jordgubbar

Sommarens cheesecake! Om du gillar cheesecake är detta verkligen något för dig! Här finner du mer fibrer, vitaminer och mineraler samt hälsosamma fettkällor än i en traditionell cheesecake. Du kan även lätt variera med att byta ut jordgubbarna mot andra frukter eller bär som tex. blåbär, vinbär eller hallon.

Min variant på cheesecake är fräsch, krämig och med det där goda crunchet, mums!  Jag brukar förbereda efterrätten genom att göra krämen och ställa in den i kylen och låta havrecrunchet svalna på en tallrik så går det snabbt att servera när det väl är dags.

Receptet på cheesecake nedan är för ca 4-6 portioner.

Ingredienser

Havrecrunch
2 dl havregryn
1 msk solroskärnor
2 msk rapsolja
1 msk honung
En nypa flingsalt

Krämen
200 g färskost
1,5 dl grädde (visp- eller kokosgrädde)
2 msk honung
1 krm vaniljpulver

Topping
Ca 2 dl skivade jordgubbar
En näve färsk mynta

Gör så här

  • Värm upp rapsolja i en stekpanna. Tillsätt havregryn och solroskärnor och vänd runt ordentligt i oljan. Stek i några minuter. Addera honung och salt och stek under omrörning tills gryn och frön fått lite färg. Låt svalna.
  • Blanda alla ingredienserna till krämen i en skål och vispa med en elvisp tills du får en slät smet.
  • Fördela havrecrunchet i små glas eller skålar. Fortsätt med att klicka ut krämen i glasen.
  • Toppa med skivade jordgubbar och mynta.

Hälsningar från
Madelene

Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram

Text Madelene Lööw Foto Madelene Lööw