Nya vanor, som ”alla andra”!

Coronaviruspandemin har inneburit ändrade vanor för många. Jag gör det mesta ungefär som alla andra. Till exempel har mitt skåpätande ökat med cirka 100 procent, eftersom hemmajobbande ger konstant tillgång till det som finns i skafferiet. Kvällarna blir allt festligare, som en markering att nu är mitt hem ett hem, inte ett kontor.

Jag vet att jag inte är ensam!

De vanorna vägs dock upp av att sena kvällar med mat, vin och vänner har ersatts av tidiga morgnar med svett, kaffe och vänner. Ja, jag spelar padel och åker längdskidor.

Som ”alla andra”!

Drömmen om en hund har också realiserats. Inte precis som alla andra, för det är en medelålders hund, som behövde en ny familj med stora barn som kan gå många, långa promenader med henne. Och precis nu är mina barn i den åldern att de kan erbjuda det. (Och så är det perfekt för att få med ungarna på skogsutflykter som de egentligen tycker att de blivit för stora för.)

Jag vet. Som ”alla andra”!

Och eftersom jag inte träffar vänner på lunchserveringar längre, så, ja… ses vi på bryggan i vårt bostadsområde, doppar oss i kallt vatten och dricker varm soppa. För att få den må bra-kick, som kallbadsproffset Linda Ahlgren beskriver .

Precis som ”alla andra”!

Det här är förstås ett resultat av inspiration via sociala medier (”Aha! DET och DET kan man ju göra..!”) Men främst för att det faktiskt är möjligt just nu. Hemmajobbande blir lätt enformigt och omväxling behövs. Plus all den tid som tidigare gick till transport till och från jobbet kan nu läggas på bad, hund och padel istället. Men kanske mest av allt för det ju inte finns så mycket att göra om man vill umgås under coronasäkra former!

Kroppsterapeuten gör också som ”alla andra”!

Här på Kroppsterapeuten har vi också ändrat våra vanor en del. Vi har bland annat under de senaste månaderna utvecklat det ni ser här: En digital version av tidningen! Fortsättningsvis kan du läsa alla nya artiklar här, återvända till gamla favoriter, dela material i sociala medier för att få flera att upptäcka värdet av medlemmarnas fantastiska arbete och så vidare. Du kommer fortfarande att kunna lägga Kroppsterapeuten i väntrummet, så att dina kunder kan läsa om det fina arbete ni medlemmar gör medan de väntar på sin behandling. Två nummer per år kommer i brevlådan. Här på webbversionen kommer ytterligare artiklar och intervjuer för inspiration och kollegialt utbyte i en strid ström!

Trevlig läsning!

önskar redaktör Ulrika

Text Ulrika Hoffer Foto Björn Qvarfordt