Jennifer Wagner – hälsoinspiratör som fokuserar på stresshantering

Jennifer Wagner är massageterapeut och startade eget mitt under coronapandemin och sin egen utbrändhet. Nu är fokus på att växa och kunna göra mer av det hon älskar. I sommar tävlar hon dessutom i massage-VM i Köpenhamn tillsammans med en kollega, i massage med fyra händer.

Att vara sin egen har alltid varit en dröm Jennifer Wagner burit och efter att ha gått en distansutbildning i hälsopromotion vid Luleå Universitet kände hon att det var dags att göra slag i saken.

– Jag bestämde mig för att först satsa på massagedelen och tänker så småningom utveckla de andra bitarna som bland annat har med stress, självkänsla och mindset att göra.

Hon började sin verksamhet i hemmet och flyttade så småningom till en större lokal i ett industriområde i Karlskrona. Där tar hon emot sina kunder och har även plats för andra kollegor i branschen att hyra in sig.
– Jag jobbar gärna tillsammans med andra, men vill själv inte anställa personal. Det är skönt att vara min egen och att själv få bestämma över mig själv och min tid.

Fyra om dagen

Med det sagt så har Jennifer kommit fram till att det är lagom för henne att ge fyra behandlingar om dagen för att orka och leva hållbart.

– Jag känner mig som en ostklump på kvällen om jag har sex eller sju kunder och eftersom jag jobbar med min kropp för någon annans kropp känns det viktigt att jag tar hand om mig själv.
Det är viktigt för henne att gå på gym för att ta hand om och ladda upp sig själv så att hon ska kunna ge allt till dem som betalar för hennes tjänster och samtidigt orka med sitt privatliv.

– Jag tror att vi som jobbar med att ta hand om andra människor har det i hjärtat och då är det viktigt att vi tränar på att även ta hand om oss själva.

Jennifer Wagner

I sommar kommer Jennifer Wagner att tävla i Massage-VM i Köpenhamn.

Fem aspekter för stresshantering

Under året planerar Jennifer att testköra sin första slutna stresshanteringsgrupp med runt tio personer.

– Jag vill ge dem som är stressade ett smörgåsbord av mina tekniker så att det kan ta tillbaka kontrollen över sina liv. De behöver förstå varför de hamnat i stressen och hur de kan ta sig därifrån. Det är viktigt för mig att jag skapar en trygg grupp där deltagarna vågar öppna sig. Därför tänker jag att den ska vara sluten för dem som är med från början.

Hon förklarar att i hennes modell för att hantera stress tittar hon på fem aspekter i livet: fysiskt, psykiskt, socialt, emotionellt och existentiellt välmående.

Som med hela sitt företagande tycker hon att det kan vara svårt med prissättning och att ta betalt för de tjänster som hon erbjuder.

– Jag försöker tänka att jag löser folks problem med kroppen och ger verktyg som underlättar i kundernas livsstilsförändring. Så vad är det värt för dem som ska betala?

För samtidigt som hon driver sitt företag från hjärtat och vill ge allt vill hon också vara den bästa inom helhetshälsa. En ekvation som inte alltid är den enklaste att få ihop, men det verkar som om Jennifer Wagner på god väg.

Fakta

Namn: Jennifer Wagner
Gör: Massageterapeut och hälsoinspiratör i egna företaget JeWa Health i Karlskrona
Antal år i yrket: 3

Jennifers tre bästa tips till dig som vill starta eget:

  • Starta från hjärtat så blir det oftast rätt
  • Ta all hjälp du kan från din omgivning
  • Glöm inte bort din egen kropp och själ

Text Lisa Carpevi Foto Jonathan Helgesson