Inspirationsdagen 2024 har helhetshälsa i fokus

Äntligen dags! Årets Inspirationsdag äger rum den 20 april på The Park Södra på Södermalm i Stockholm. Det övergripande fokuset är Helhetshälsa som vi försöker illustrera genom dagens aktiviteter. Det blir spännande föreläsningar och workshops, information från förbundet och årsmöte. Det blir också utställning med Kroppsterapeuternas sponsorer och samarbetspartners.

På mångas begäran återupptar vi traditionen med middag på kvällen! Då kommer Årets medlem att presenteras, det blir ett kul quiz och inte minst gott om tid att umgås och ha trevligt med kollegor.

Föreläsningar om hormoner och sömn

Mia Lundin och Björn Hedensjö föreläser på Insnpirationsdag

Mia Lundin föreläser om hormoner och Björn Hedensjö om sömn.

Hormonella obalanser genom livet – Mia Lundin 

Mia Lundin är sjuksköterska med specialistutbildning från USA inom gynekologi och obstetrik. Hon har varit verksam i 32 år inom behandling av hormonella rubbningar som PMS, förlossningsdepression, och klimakteriebesvär. Hon har även gedigen kunskap om vilken effekt hormonella fluktuationer har på hjärnans biokemi.

Hormonella obalanser genom en kvinnas liv påverkar både måendet och humöret. Även för människor runt omkring. När hormonerna spelar kvinnan ett spratt, kan det vara en stor hjälp för dig som arbetar med klienten att förstå vad det är som egentligen händer i kvinnokroppen.

Mia Lundin jämför kvinnliga och manliga hormonprocesser och ger även männen verktyg till förståelse till hur mycket detta påverkar kvinnokroppen.

Sömn – varför är den så viktig? – Björn Hedensjö 

Björn Hedensjö är legitimerad psykolog, författare och ena halvan av Sveriges största vetenskapspodd Dumma människor. Han har skrivit böcker om stress, sömn, ledarskapspsykologi och likeability. Den forskningsbaserade sömnboken ”En perfekt natt” handlar om hur sömn fungerar och hur man sover bättre.  I en underhållande och lärorik föreläsning beskriver Björn varför sömn är så viktigt, hur vi skiljer oss åt som individer och hur man kan stötta sitt lugn och ro-system för att sova bättre.

Workshops – AMT av ländryggen, Nacken, Känslor och Energier

Mattias Lüppert, Idun Klockevi och Daniel Heed håller workshops på Inspirationsdagen

På eftermiddagen erbjuder vi tre olika workshops

1. Avancerad Manuell Terapi (AMT) av ländryggenMattias Lüppert

Mattias Lüppert är grundare av Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg. Han är i grunden kiropraktor men har även vidareutbildning inom fysiologi, neurovetenskap, smärta och rehabilitering samt en ingenjörsexamen. Han har över 26 års erfarenhet från kliniskt arbete och undervisning vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan, Idrottshögskolan och Osteopathögskolan.

På Inspirationsdagen leder han en workshop på temat Avancerad Manuell Terapi (AMT) av ländryggen där principerna för manuell terapi presenteras. Han förklarar tänkbara verkningsmekanismer, förfarande och kliniskt resonemang. Workshopen avslutas med en praktisk förevisning av manuell terapi där det kommer finnas möjlighet till egen prövning av teknikerna.

2. Nacken – vad är det som gör ont och vad kan man göra åt det? – Daniel Heed

Daniel Heed är en uppskattad föreläsare som också är fd rektor på Osteopathögskolan och har gjort flera anatomistudier på Keele University i England. I  workshopen blir det palpering av halsrygg, nacke och huvud för att lära sig lokalisera muskler, fascia, kärl och nerver. Därefter kommer vi behandla några av de strukturer vi palperat, bland annat med pressur men också med MET-teknik. Det kommer finnas rum för frågor, diskussion och reflektion.

3. Känslor och energiers påverkan vid behandling Idun Klockevi

Idun Klockevi, utbildare på Knutpunkten Massage, är beteendevetare med fokus på hållbarhet för både individ och natur. De senaste 20 åren har hon utvecklat ett samarbete mellan det omedvetna och det medvetna inom oss. Hennes arbete går ut på att föra denna förståelse och kunskap vidare.

Som terapeut är det extra viktigt att förstå och kunna hantera både sina egna omedvetna känslor och energier, samt sin klients för att få en ultimat effekt av behandlingen vi ger. Idun leder en  workshop där vi på ett djupare plan lär oss hur vi påverkar varandra och hur vi kan börja läka oss själva och våra klienter på ett mer hållbart sätt.

Anmälan

Anmälan och program finns på hemsidan under Om oss/Inspirationsdagen 2024

Bokadirekt, är huvudsponsor och Söderberg&Partners och Svedea är våra samarbetspartners på Inspirationsdagen.

Text Kroppsterapeuterna Foto John Guthed (Björn Hedensjö)