Hudterapeut är ny yrkeskategori i förbundet

Nu kan du även bli medlem som Hudterapeut i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. I maj 2022 öppnade vi upp för denna nya yrkeskategori!

I Kroppsterapeuternas Yrkesförbund samlas medlemmar som arbetar med hälsa som helhet. Därför är också hudvård en viktig del i vårt förbund och vi välkomnar nu även dig som är hudterapeut att bli medlem.

Vi har märkt av ett klart ökat intresse från hudterapeuter som vill arbeta på ett mer holistiskt och naturligt sätt, därför vänder vi oss främst till dem som föredrar att arbeta med naturlig hudvård framför syntetiskt framställda preparat. Huden är kroppens största organ och påverkas inte bara av det vi smörjer den med, utan även av det vi stoppar i oss. En hudterapeut som är medlem i Kroppsterapeuterna arbetar aktivt med att erbjuda tjänster och produkter som främjar kundens hälsa utan att belasta miljön.

Många av våra medlemmar har flera olika professioner i sin portfölj och vi vill att ni ska kunna samla alla dessa hos oss. Tidigare har hudterapeut enbart räknats som en vidareutbildning och med krav på tilläggsförsäkring. Men i och med att hudterapeut nu är en egen yrkeskategori kommer även denna kategori att ingå i grundförsäkringen från och med maj 2022.

Yrkeskategorin Hudterapeut ersätter inte yrkeskategorin Ekologisk hudvårdsterapeut. Ekologisk hudvårdsterapeut kommer att finnas kvar.

Läs mer om yrkeskategorin Hudterapeut

Text Kroppsterapeuterna Foto Nadja Tengzelius