Förändring är ett konstant och utvecklande arbete

Jag tycker att förändringsarbete och omorganisationer är intressanta koncept men för mig handlar det snarare om att befinna sig i ett konstant utvecklingsarbete. En av de viktigaste uppgifterna med mitt uppdrag på Kroppsterapeuterna är, att vi ska fortsätta utvecklas. Vi som yrkesförbund behöver vara lyhörda kring det som händer i vår omvärld och vi behöver lägga vårt fokus på att vara så mycket i framkant som möjligt.

Våra medlemmars behov måste alltid vara i centrum. Därför är det viktigt att vi lyssnar och förstår, för att på så sätt vara det bästa stödet vi kan vara. Det viktigt att vi fortsätter attrahera nya medlemmar till vårt förbund. Ju starkare vi är, desto viktigare spelare är vi.

Några av de satsningar vi initierar nu under hösten är att vi ska effektivisera arbetet internt för att kunna frigöra mera resurser som gagnar våra medlemmar samt att vi fortsätter uppfylla våra löften. Det vill säga, att våra medlemmar verkligen har marknadens bästa och mest prisvärda försäkringar, att alla våra medlemmar är kvalitetssäkrade och i synnerhet vill vi vara ett företagarstöd där behovet finns som mest. Med den tuffa tid vi har bakom oss med alla restriktioner vi har fått ta hänsyn till, är det än viktigare att vi gör rätt satsningar och i rätt ordning

Digital kunskap i fokus

Den digitala kunskapen bland våra medlemmar är väldigt blandad, men det vi kan enas om är att den digitala utvecklingen går fort framåt. Det spelar ingen roll hur bra vi är, det händer alltid något nytt som vi behöver hålla koll på. Det blev tydligt i den enkät vi skickade ut i våras att behovet av en digital utbildning var stort. Vad vi än tycker om den digitala världen, är den en viktig del för att lyckas i dagens företagande.

Personligen tycker jag att den digitala världen är jättespännande. Den har gett oss helt nya möjligheter att marknadsföra oss utan att ha en stor marknadsföringsbudget. Med små medel kan vi uppnå bra resultat och vi får möjlighet att synas mer. Förutom de vackra och inspirerande bilder vi kan lägga upp i våra kanaler behöver vi även förstå de processer som sker bakom bilderna och hur de driver trafik och skapar till exempel mer engagemang eller fler bokningar.

Utbildning på gång

Uppbyggnaden av vår onlinekurs ”Digitala kanaler” har påbörjats och alla medlemmar kommer att ha tillgång till utbildningen innan årets slut. Vissa av oss kommer att lära oss nya saker, en del av oss kanske får en uppdatering på nyheter eller så får vi helt enkelt en bekräftelse att vi kan vår sak. Oavsett är det en bra kurs för alla. Det är viktigt att vi har de verktyg vi behöver för att känna att vi förstår de digitala processerna, att vi känner oss bekväma med att jobba med de kanaler vi väljer och framför allt, att det ska vara enkelt att hålla sig uppdaterad.

Syftet är till syvende och sist är att vi ska ha kunskap kring alla fantastiska verktyg som finns och använda de som bäst passar våra olika verksamheter och mål. Så håll utkik, snart så händer det.

Text Desiree Blomberg Foto Per Myrehed