Kommunikation är svaret

Det har varit ett väldigt speciellt år, där vi har fått göra stora omställningar. Covid-19 har medfört stora förändringar för oss alla, på ett eller annat sätt. Vissa har fått större frihet att bestämma över sin egen tid, kanske till och med haft möjlighet att träna mer eller sparat tid på att slippa transportera sig till ett kontor. Andra har kanske legat vakna på nätterna och undrat hur de ska klara av månadens räkningar och att få ihop sin verksamhet. Det vi kan konstatera är att verkligheten ser olika ut för oss alla.

I allt som händer känns det ändå roligt att vi äntligen kan lansera vår nya digitala medlemstidning. Vi hoppas verkligen att ni gillar formatet och att ni kan få glädje och inspiration av alla spännande artiklar. Det skrivna ordet är ett viktigt redskap i all kommunikation, i synnerhet för oss som vill sprida vår kunskap.

Kommunikation är det sätt vi människor interagerar med varandra. Det finns många olika sätt att kommunicera på. Via ord, bild, ansiktsuttryck, ljud, kläder, med mera. Det gäller bara att vara observant och lyhörd och aldrig glömma att kommunikation sker på mottagarens villkor. Jag har jobbat inom kommunikationsbranschen i många år och jag vet vilken positiv effekt som kommunikation kan ha om vi bara använder alla fantastiska verktyg som finns tillgängliga på rätt sätt.

Hur når vi ut

Ni som är medlemmar i Kroppsterapeuterna har alla gått kvalitetssäkrade utbildningar, ni är försäkrade och professionella i det ni gör. Både ni medlemmar och vi som förbund arbetar aktivt för ett hälsosammare Sverige, och vi gör alla ett bra jobb. Men hur ska vi nå ut till allmänheten, våra politiker och våra presumtiva kunder? Hur ska vi ha råd att arbeta med vår passion, vårt yrke och hur ska de som behöver oss mest ha råd att använda våra tjänster?

Svaret är enkelt. Kommunikation. Vi vet vilka vi är och vad vi kan, men vi behöver bli mycket bättre på att berätta för alla andra hur bra vi är och vad vi kan.

Med allt detta sagt, så har vi ett stort kommunikationsarbete framför oss. Kroppsterapeuterna behöver bli en självklar spelare i hälsodebatten, vi måste sprida vårt varumärke i landets alla hörn och vi måste få människor att förstå hur viktigt det är med kvalitetssäkrade och försäkrade behandlare, personliga tränare, kostrådgivare och coacher. Vi har ett stort och spännande arbete framför oss, där vi alla kan bidra. Vi på kansliet ska göra allt vad vi kan, men vi behöver er hjälp. Sprid artiklar från vår digitala medlemstidning, följ och tagga oss på Instagram och Facebook, be era kunder att följa oss på våra sociala medier. Tillsammans är vi starka!

Desiree Blomberg
Generalsekreterare

Text Desiree Blomberg Foto Per Myrehed