Pepparkakskladdkaka

Smarrig kladdkaka med smak av pepparkaka. Oväntad ingrediens i form av mortlat palttunnbröd för att addera extra järn som är viktigt för oss alla, stora som små. Ger ingen smak men kan bytas ut mot valfritt mjöl om så önskas. Kan ätas som den är eller tillsammans med glass, grädde eller frosting.

6-8 bitar

INGREDIENSER

2 ägg

½ dl rapsolja

10 dadlar

1 dl mandelmjöl

½ dl mjöl från mortlat palttunnbröd (kan bytas ut mot ½ dl valfritt mjöl)

2 msk kakao

1 tsk vaniljpulver

½ tsk flingsalt

1 msk pepparkakskrydda

GÖR SÅ HÄR

Värm ugnen till 175 grader.

Kärna ut dadlar och mixa tillsammans med rapsolja i en matberedare.

Tillsätt ägg och mixa kort tills allt blandats.

Addera mandelmjöl, paltbrödsmjöl, kakao, vaniljpulver och flingsalt. Mixa eller rör ihop till en jämn smet.

Häll smeten i en smord form (ca 20 cm) med bakplåtspapper i botten.

Grädda mitt i ugnen ca 12–15 minuter, den ska vara kladdig i mitten.

Låt svalna helt, gärna i kyl några timmar för bästa konsistens.

Servera som den är eller önskade tillbehör!

Text Madelene Lööw Foto Madelene Lööw