Puffat kaffegodis med choklad och havssalt

Vill du ha något litet sött efter maten eller gott till kaffet? Då ska du testa detta kaffegodis!

En underbar mix av choklad, crunch och en hint av salt. Perfekt att ta fram och äta direkt från frysen, kräver ingen tining.

ca 14–16 bitar

INGREDIENSER

3 dl dinkelpuffar

100 g mörk choklad (gärna sockerfri)

½ dl jordnötssmör

1 msk kokosolja

½ dl riven kokos

½ dl kakao

flingsalt

GÖR SÅ HÄR

Smält chokladen över vattenbad och tillsätt jordnötssmör och kokosolja. Blanda runt tills allt blandar sig väl.

Blanda dinkelpuffar tillsammans med kokos och kakao i en skål. Addera den smälta chokladblandningen och blanda runt.

Forma till munsbitar med hjälp av två skedar på en plåt eller i mindre formar eller använd en silikonform.

Strössla över lite flingsalt och ställ in och förvara i frys.

Ät och njut direkt från frysen!

 

Text Madelene Lööw Foto Madelene Lööw