Lev som du lär!

Desiree Blomberg, generalsekreterare i förbundet, påminner om att du som arbetar med andras hälsa även behöver ta hand om ditt eget välmående.

”Jag hoppas att alla har haft en skön sommar med många tillfällen till återhämtning. Innan pandemin bröt ut planerade vår familj ofta utlandsresor på semestern, i synnerhet till mitt hemland USA. I år valde vi aktivt att tillbringa vår sommar hemma i Sverige.

De flesta dagarna valde jag att sova till dess att jag vaknade av mig själv och tränade de tider som jag kände att kroppen var redo för rörelse. Jag har till och med stundtals bara suttit och tittat på Sveriges fantastiska natur, något som jag tidigare tagit lite för givet och inte riktigt uppskattat. DEN här sommaren har jag verkligen levt som jag lär.

Nu kommer höstens stora utmaning för alla oss som arbetar inom hälsobranschen: Att vi fortsätter att leva som vi lär, trots att vi har en ganska intensiv arbetsperiod framför oss. Vi kan alla fundera över vad det är som får oss att må riktigt bra. Att ta några minuter och formulera några saker som vi kan hålla fast vid när mörkret faller på och när vi har mycket att göra. Personligen kommer jag att prioritera min träning, ge mig själv stunder att bara vara, samt att tillbringa ledig tid med familj och vänner.

Jag tror att vi behöver påminna oss om vad som är viktigt för vår egen hälsa. För hur ska vi annars kunna hjälpa andra att ta sin hälsa på allvar och få dem att må så bra de bara kan?”

Desiree Blomberg sitter vid vattnet

Text Desiree Blomberg Foto Per Myrehed/Privat