Året som gått – året som kommer

Tänk att tiden går så fort när vi har roligt. Om än utmanande så har det varit ett roligt år på Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Vi har trots allt haft mer än två år av ganska tuffa utmaningar och det ser ut att fortsätta ett tag till med inflation, elpriser och oro i omvärlden.

Det jag vill påminna er alla om är att ni gör ett viktigt arbete. Just nu finns det inget som är viktigare än den personliga hälsan. Har vi inte den, spelar det andra ingen roll. Det  är mycket information om klimat och hållbarhetsmål, vilket är viktigt, men det som är säkert är att allt börjar med den personliga hälsan. Där är ni experter och ni bidrar till den svenska folkhälsan. Det behöver våra politiker ha bättre koll på.

Under 2023 kommer vi att kavla upp ärmarna ännu mer. Det kommer bli ännu större fokus på våra medlemmars bidrag till folkhälsan, företagande och arbetssituation. En viktig punkt är att vi måste få våra beslutsfattare att förstå hur viktigt det är för seriösa aktörer inom hälsobranschen att ha möjlighet att driva lönsamma företag och ha bra arbetsvillkor.

Branschfrågor i fokus

Vi har många möten med andra starka förbund som har yrkesverksamma medlemmar med oskyddade yrkestitlar och vi är alla överens. Vi kan stärka vår röst om vi går ihop och jobbar med de stora frågorna som rör hela branschen. Det är momsfrågor, friskvård och förmånsportaler, rensa branschen från oseriösa aktörer, etiska frågor. Listan är oändlig.

Det är ni medlemmar som har gett oss på förbundet ett uppdrag, och det är att jobba med frågor som är relevanta för er.  För att lyckas behöver vi vara kreativa och vi behöver fortsätta få input från er.

Effektivisera processer

Vi kommer att göra en hel del uppdateringar under 2023 för att effektivisera våra administrativa processer. Framför allt för att underlätta för er medlemmar. Men även för arbetet internt för att frigöra mera resurser till det som är viktigt. Uppdatering av hemsidan kommer även att göras då den nuvarande hemsidan inte lirar med de nya tekniska uppdateringarna som finns tillgängliga. Hemsidan ska bli mer attraktiv och lättare att hitta relevant information på, både för er och andra som vill veta mer om förbundet.

I början av nästa år kommer vi att skicka ut en enkät inför satsningar 2023. Hoppas att ni tar er tid och svarar på alla frågor. Det kommer vara vårt underlag inför kommande arbete.

Jag vill avsluta med att önska er en riktigt härlig jul- och nyårshelg och tacka för det förtroende ni har visat oss under 2022.

Desiree Blomberg, generalsekreterare

Text Desiree Blomberg Foto Annika Falkuggla