Saffransglacerad lax med saffransquinoa & vintersallad

En är en måltid som sjunger vinter och är en mix av näring och hälsoboost. En komplett maträtt som ger mycket smak, textur och är helt enkelt något du måste testa i vinter. Perfekt att bjuda på och kan dubblas upp vid större sällskap!

ca 4 portioner

INGREDIENSER

Saffransquinoa

4 portioner quinoa

½ paket saffran

1 granatäpple – kärnorna

½ kruka färsk persilja

2 msk grovt hackade pistagenötter

Saffransglacerad lax

500 g laxsida alt 125 g laxfiléer

Glaze

1 msk flytande honung

1/2 msk japansk soja

½ paket saffran

½ tsk kanel

1 msk citronsaft

Vintersallad

1 fänkål

300 g svartkål

½ rödlök

1 äpple

4 msk olivolja

1 msk vinäger

1 dl finhackad dill

salt

svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

Värm ugnen till 150 grader varmluft.

Blanda ihop ingredienserna till glazen.

Lägg laxen i en ugnsform och pensla glazen runt om hela laxsidan/filéerna. Tillaga i ugn tills laxen uppnått en innertemperatur på 50 grader, använd gärna en stektermometer, ca 15-20 minuter.

Koka quinoan enligt förpackningen tillsammans med saffran.

Gör vintersalladen genom att hacka svartkålen grovt, mandolina fänkål, rödlök och äpple tunt. Blanda ihop olivolja, vinäger, dill, salt och peppar till en dressing. Lägg allt i en stor skål och blanda väl.

Blanda ned grovt hackad persilja, granatäppelkärnor och pistagenötter i saffransquinoan precis innan servering.

Servera!

Text Madelene Lööw Foto Madelene Lööw

Senaste artiklarna