Nätverk – en viktig del av företagandet

Alla har ett nätverk. Det kan vara familjen, kollegor eller personer som har samma intressen. Nätverk kan vara stora eller små. Oavsett, är nätverk viktiga för vår överlevnad.

Vissa av oss är nöjda med ett mindre nätverk och andra vill utöka sina nätverk konstant. Jag tillhör de senare. Jag har ett genuint intresse av andra människor och vad de gör. I början av min karriär så nätverkade jag utan syfte eller mål. Jag var mest nyfiken. Jag älskar att mingla, prata och höra hur andra ser på olika frågor.

Förr i tiden samlade jag visitkort på affärsmöten, eller försökte komma ihåg att skriva brev eller ringa samtal till familjemedlemmar. Nu för tiden är det mycket lättare att hålla koll på sitt nätverk. Det finns många olika sociala kanaler vi kan lägga till våra nya kontakter på. Det är ett utmärkt sätt att hålla koll. Hur mår familjemedlemmar som bor långt bort, när fyller vänner år eller när byter våra affärskontakter tjänst eller börjar på ett nytt företag?

Nätverk på sociala medier

Möjligheterna till att hålla oss uppdaterade är oändliga. Vi har även möjligheten att hålla våra nätverk uppdaterade om oss själva. Jag har delat upp mitt nätverk på olika sociala kanaler. Facebook är mest familj och vänner, mitt Instagramkonto är förutom familj och vänner, en blandning av människor och profiler jag tycker om inom hälsa och träning. Linkedin är mitt nätverk med personer jag har träffat genom min profession och är huvudsakligen människor jag både vill och kanske kommer att möta igen. Själv har jag valt att samla  kompetenta, snälla och passionerade personer i mina sociala kanaler. Människor som jag känner är genuina och har substans. Jag tror att det är viktigt att vi alla funderar över våra nätverk, i synnerhet när vi driver företag, för att säkra återköp och bibehålla fina kontakter.

Som generalsekreterare på Kroppsterapeuterna nätverkar jag mycket. Jag har samtal med andra aktörer och profiler i branschen, samtal med er medlemmar samt politiker och myndigheter. Alla möten resulterar inte i ett samarbete eller ett mätbart resultat MEN det viktigaste av allt, varje möte, mejl och samtal resulterar i att ytterligare en person, organisation eller företag  kommer att känna till Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.

Ju fler som känner till oss, ju starkare kommer vår röst att vara. Därför ska vi aldrig underskatta kraften av att nätverka. Vi gör ett otroligt viktigt arbete för den allmänna hälsan, och målet är att alla ska veta det, inte bara vi.

Desiree Blomberg
Generalsekreterare

Text Desiree Blomberg Foto Per Myrehed