Mellanmålsmuffins med vanilj, äpple & morot
Hälsosamma muffins paketerade med både protein, fiberrika kolhydrater och hälsosamma fettkällor. Dessa muffins blir saftiga, lagom söta och smak av höst. Ett perfekt ”to-go-mellis” eller till en höstig fika. Fungerar fint att frysa! Värm gärna lite en kort stund i ugn eller mikro för att få en mer nybakt känsla.
ca 12 st
INGREDIENSER
2 ägg
1 dl rapsolja
1 dl honung
2 dl vaniljkvarg
3 dl rågsikt
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk torkad ingefära
½ tsk salt
1 morot
1 svenskt äpple
½ dl hackade valnötter
GÖR SÅ HÄR
Värm ugnen på 200 grader (varmluft).
Placera ut muffinsformar på en plåt eller använd silikonform/muffinsplåt.
Vispa ihop ägg, rapsolja och honung i en bunke. Rör ner kvargen.
Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, kryddor och salt i en separat bunke.
Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
Tillsätt finrivna morötter och grovt rivet äpple samt hackade valnötter och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
Fördela i muffinsformarna och grädda ca 18 – 20 minuter, tills de är gyllene. Använd en tandpetare eller provsticka för att se att muffinsen inte är kladdiga i mitten.