Mellanmålsmuffins med vanilj, äpple & morot

Hälsosamma muffins paketerade med både protein, fiberrika kolhydrater och hälsosamma fettkällor. Dessa muffins blir saftiga, lagom söta och smak av höst. Ett perfekt ”to-go-mellis” eller till en höstig fika. Fungerar fint att frysa! Värm gärna lite en kort stund i ugn eller mikro för att få en mer nybakt känsla.

ca 12 st

INGREDIENSER

2 ägg

1 dl rapsolja

1 dl honung

2 dl vaniljkvarg

3 dl rågsikt

1 dl havregryn

2 tsk bakpulver

2 tsk kanel

1 tsk torkad ingefära

½ tsk salt

1 morot

1 svenskt äpple

½ dl hackade valnötter

GÖR SÅ HÄR

Värm ugnen på 200 grader (varmluft).

Placera ut muffinsformar på en plåt eller använd silikonform/muffinsplåt.

Vispa ihop ägg, rapsolja och honung i en bunke. Rör ner kvargen.

Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, kryddor och salt i en separat bunke.

Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten.

Tillsätt finrivna morötter och grovt rivet äpple samt hackade valnötter och rör försiktigt ihop till en jämn smet.

Fördela i muffinsformarna och grädda ca 18 – 20 minuter, tills de är gyllene. Använd en tandpetare eller provsticka för att se att muffinsen inte är kladdiga i mitten.

Text Madelene Lööw Foto Madelene Lööw