Bircher müsli med äpple och vanilj

Bircher müsli är en blandning där huvudrollerna spelas av havregryn, äpple och nötter/frön. Detta blandas tillsammans med mjölk eller yoghurt och kan varieras med olika kryddor och framför allt topping. Jättegod att äta precis som den är men blir mer matig och ger mer energi om den toppas med nötter, frön och torkad frukt.

Fungerar lika bra till frukost som till mellanmål. En balanserad måltid som ger mättnad tack vare dess innehåll av fullkorn, fiberrika kolhydrater och protein samt hälsosamma fetter.

3–4 portioner

INGREDIENSER

1 äpple (ca 100 gram rivet)

2 dl havregryn

2 dl vaniljkvarg alt naturell och 1 tsk vaniljpulver

2 dl mjölk alt. växtbaserad dryck

1 dl hampafrön

½ dl pumpakärnor

GÖR SÅ HÄR

Riv äpplet grovt på ett rivjärn.

Blanda sedan alla ingredienser i en bunke och rör om.

Förvara i kyl över natten eller minst 2 timmar.

För lösare konsistens addera lite mjölk till önskad konsistens.

Toppa med dina favoriter exempelvis grekisk yoghurt, nötter och tranbär.

 

Text Madelene Lööw Foto Madelene Lööw