Rostade rispuffar med choklad och bär

Enkelt, snabbt och gott! Det gillar jag. Jag som är chokladälskare, har fått hitta nya sätt att stilla mitt sug efter gott på eftermiddagar eller kvällar. Att blanda choklad (tex med havssalt) ger crunch och sälta. Bären fyller upp och ger syrlighet. (en munsbit fylld med vitaminer och massa antioxidaneter).

Ingredienser:

  • 150 gram mörk choklad (ger maffig chokladsmak), gärna med ex havssalt. Med eller utan socker, det bestämmer du själv.
  • 2 dl bär/frukt (hallon, röda/svarta vinbär, lingon, passionsfrukt)
  • 4 dl puffat, rostat ris.

Gör så här:

  • Bryt chokladen i bitar och lägg i en djup tallrik. Placera tallriken över en kastrull med kokande vatten.
  • Låt chokladen smälta.
  • Rör i puffat ris och bär.
  • Bred ut massan till en kaka på ett bakplåtspapper, eller häll i mindre silikonformar.
  • Låt stelna i frysen (förvara gärna i frysen och ta fram efter vid behov).

Toppa med extra bär vid serveringen och ringla  över lite vit choklad.

Njut! 

Energi:

1075 kcal för hela satsen. (vit choklad och bär på toppen inte inräknade)
Jag fick ut 30 bitar = 35 kcal/bit
Jag valde att ha mer puffat ris och bär, än choklad, så mängden kan du öka efter tycke och smak.

Hoppas du testar. Dessa har ”räddat” många eftermiddagar och kvällar för mig.

Hälsningar

Katarina på OptiWellness

Text Katarina Krüger Foto Katarina Krüger/OptiWellness